Nowość! płać gotówką, kartą lub szybkim przelewem!

Pizza

Prawdziwa włoska

Przystawki

  • Nowość

    Chrupiące grzanki z pasztetem z wątróbki i jabłkiem

  • Nowość

    Chleb własnego wypieku z domowym smalcem i ogórkiem kiszonym

  • Krewetki z czosnkiem (6 szt.), zieloną pietruszką, pomidorkami cherry i oliwą podane z grzanką ziołową

Sałaty

  • Camembert z chutneyem z pomidorów i jabłek (ok.350g)

    camembert, sałaty, rukola, suszony pomidor, kapary, oliwki, winegret, parmezan, chutney z pomidorów i jabłek
  • Wątróbka karmelizowana z marynowanym burakiem i malinami (ok. 350 g)

    wątróbka, sałaty, burak, jabłko, maliny, winegret, sos balsamiczny
  • Cezar z kurczakiem, boczkiem i grzankami (ok. 350 g)

    kurczak, boczek, grzanki, sałata lodowa, sos cezar, parmezan

Zupy

  • Nowość

    Barszcz czerwony (ok. 350 ml)

    na zakwasie z pierogami z mięsem
  • Żurek kujawski (ok. 350 ml)

    z białą kiełbasą, boczkiem,ziemniakami i jajkiem
  • Nowość

    Rosół domowy staropolski (ok. 350 ml)

    ze szpeclami bawarskimi
  • Nowość

    Flaki wołowe (ok. 350 ml)

    z pieczywem domowego wypieku
  • Zupa dnia (ok. 350 ml)

    codziennie ze świeżych składników

Dania główne

  • Szef kuchni poleca

    Policzki wołowe ok.160 g

    w aksamitnym sosie podane z kluseczkami domowymi i konfiturą z buraków i owoców leśnych
  • Szef kuchni poleca

    Gulasz z dzika (ok.140g)

    z grzybami leśnymi podany z kujawskim klapaczem i kwaśną śmietaną i konfiturą z buraków
  • Kotlet schabowy na cały talerz (ok.350g)

    z ziemniakami puree i kapustą kiszoną zasmażaną
  • De volaille (ok. 160 g)

    z masłem ziołowym z ziemniakami puree i karmelizowanymi warzywami
  • Filet z kurczaka w sosie kurkowym (ok.160g)

    z ziemniakami puree i karmelizowanymi warzywami korzennymi
  • Gorgonzolla filet (ok. 160 g)

    marynowana pierś z kurczaka w suszonych pomidorach, zapiekana ze szpinakiem i gorgonzollą, podana z frytkami i mixem sałat z dressingiem miodowym i warzywami
  • Wątróbka drobiowa ok. 140 g

    smażona wątróbka drobiowa z cebulką i jabłkiem podana z ziemniakami puree, sałatką z kiszonych ogórków i mini sałatką Szefa
  • Szef kuchni poleca

    Golonka Szefa Kuchni (ok. 320 g)

    duszona w piwie z warzywami podana z ziemniakami pieczonymi, kapustą zasmażaną + marynaty (chrzan, musztarda, chutney)

Klapacze kujawskie

3 sztuki
  • Szef kuchni poleca

    Wiejskie

    z kurczakiem, szpinakiem, mozzarellą i sosem czosnkowym
  • Na słodko

    z cukrem
  • Tradycyjne

    z kwaśną śmietaną
  • Francuskie

    ze szpinakiem, camembertem i sosem czosnkowym
  • Wegetariańskie

    z pieczarkami, serem i sosem pomidorowym

Makarony

  • Papardelle gambaretto

    krewetki tygrysie (12 szt.), czosnek, oliwa, zielona pietruszka, chilli, grzanki ziołowe
  • Papardelle aglio e olio

    papardelle, czosnek, papryczka chilli, zielona pietruszka, ser Grana Padano, grzanki ziołowe
  • Penne arrabbiata

    penne, pomidory, chilli, kurczak, bazylia, czosnek, ser Grana Padano, grzanki ziołowe
  • Papardelle con spinachi

    papardelle, liście szpinaku, czosnek, śmietana, kurczak, grzanki ziołowe
  • Papardelle gorgonzola

    penne, kurczak, gorgonzola, brokuły, śmietana, grzanki ziołowe

Makarony zapiekane

  • Arrabiatta

    penne, sos pomidorowy, chilli, kurczak, mozzarella
  • Pomodoro

    penne, sos pomidorowy, mozzarella
  • Bolognese

    penne, sos boloński, mozzarella
  • Boscaido

    penne, szynka, pieczarki, sos pomidorowy, mozzarella
  • Broccoli

    penne, sos śmietanowy, brokuły, kurczak, mozzarella
  • Spinaci

    penne, szpinak, kurczak, sos śmietanowy, mozzarella

Dla dzieci

  • Micha frytek

    pyszne domowe frytki
  • Zupa pomidorowa ok 200 ml

    z makaronem
  • Nugetsy z kurczaka

    z frytkami, surówką i sosem pomidorowym
  • Makaron

    z sosem bolognese
  • Naleśniki

    z karmelizowanymi jabłkami, bitą śmietaną i lodami waniliowymi

Desery

  • Ciasto dnia

    pyszne ciasto dnia